Vindsvåningar

En oinredd råvind har ofta stor potential till att bli ett unikt boende där egenskaper som takhöjd, synliga balkar och takterrasser med utsikten över takåsarna alla ger vindsvåningen en speciell karaktär. Med vår breda kompetens och flexibla organisation kan vi möta bostadsrättsföreningarnas önskemål och projektets unika förutsättningar på ett så genomtänkt och kostnadseffektivt sätt som möjligt.

Vårt koncept är vår stora styrka, vi tar ett helhetsperspektiv genom hela byggprojektet, från de första idéskisserna tills att nycklarna sätts i dörren av lägenhetsköparen. Vi har stor kunskap inom byggteknik och med vår erfarenhet skapar vi framgångsrika projekt där ni som beställare har en trygghet i att vi levererar med fokus på långsiktighet gällande byggprojektets resultat och ekonomi.

Från råvind till vindsvåning

Vindsförvärv
Ett långsiktigt kundförhållande är viktigt för oss, därför har vi oftast en längre dialog med bostadsrättsföreningen innan vi köper råvinden, för att se vilka förutsättningar som finns och vad bostadsrättsföreningen vill ha ut av projektet. I projektets inledning utser vi en projektledare från SBT, som sedan för en dialog med berörda myndigheter om förutsättningarna för vindsexploateringen.

Projektering
Projekteringsfasen inleds med att en arkitekt börjar rita upp hur vindsytan bäst kan utnyttjas. Vi anlitar bara erkänt skickliga arkitekter med stor erfarenhet. När vi godkänt ett förslag från arkitekten tas underlag fram på konstruktion, el och VVS (ventilation, värme och sanitet). För att alla myndighetskrav skall uppfyllas anlitas även en brand- och ljudkonsult.

Arbetet i konsultgruppen hålls ihop av ansvarig projektledare från SBT, som även granskar alla handlingar. Alla upphandlingar och beställningar av material och arbete görs av vår inköpsansvarige och tidsplanering av hela bygget görs av utsedd platschef, för att projektledningen ska bli så effektiv som möjligt.

Produktion
Vårt team av yrkesgrupper har arbetat länge tillsammans och är väl sammansvetsade. Vi ser till att arbetet på vinden blir effektivt och säkert utfört.

Har ni någon oanvänd yta med stor potential? Eller vill ni träffas för ett förutsättningslöst möte där vi hjälper er att se möjligheterna med er råvind? Tveka inte att höra av er till oss!

Kontakta oss!

Spekulantlista

Majoriteten av våra lägenheter säljs utanför marknaden. Genom besök på vinden med 3D-modeller och renderade bilder tillsammans med materialprover och besök på olika showrooms kan man få en bra bild av den framtida bostaden redan innan den är klar. Detta betyder att du som lägenhetsköpare får vara delaktig i ett tidigare skede än normalt och har möjlighet att påverka slutresultatet av din nyinköpta vindsvåning.

Det bästa betyget för oss är att de flesta av våra köpare återkommer till oss när det är dags att förändra sitt boende, för att de vet att lägenheterna som görs av oss på SBT är av hög kvalitet. Vill du också uppfylla drömmen om en vindslägenhet?

Skriv upp dig på vår spekulantlista genom att fylla i formuläret så tar vi kontakt!

Referensprojekt

Tredje Långgatan 32

På Tredje Långgatan 32 uppförde vi under 2015-16 hela 13 lägenheter. I detta projekt tog vi till vara på hela föreningens vindsyta och byggde endast mindre lägenheter mellan 26 till 35 kvadratmeter. Alla lägenheter var optimalt planerade och materialvalen höll genomgående mycket hög kvalitet. Köken kom från Varenna Poliform, enstavsgolven i parkett av mattlackad ask och badrumsporslinet kom ifrån Duravit.

Läs mer

Nordhemsgatan 43

På Nordhemsgatan 43 byggde vi totalt nio lägenheter mellan 24 till 35 kvadratmeter där alla lägenheter är optimalt planerade och materialvalen håller genomgående mycket hög kvalitet. Köken är från Varenna Poliform, enstavsgolven i parkett är av mattlackad ask och badrumsporslinet kommer ifrån Duravit. De flesta av lägenheterna har även underbara terrasser.

Läs mer

Prinsgatan 6

I hjärtat av Linné så uppförde denna vindslägenhet om 150 kvm, hiss rakt in i lägenheten samt två terrasser med utsikt mot Kråkängsparken. Vi byggde även om föreningens gårdshus till en lägenhet i två plan.

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna!