Råvind

Trots det dammiga och mörka intrycket kan en råvind med rätt förutsättningar förvandlas till en fantastisk vindsvåning som skapar extra intäkter till föreningen. Under de senaste åren är det många bostadsrättsföreningar som gjort en råvindskonvertering för att kunna finansiera andra renoveringar som fasad eller tak eller helt enkelt kunnat förbättra sin ekonomi.

Många bostadsrättsföreningar har stora vindsutrymmen för förråd och därmed stora innestående tillgångar. Att flytta förråden är ett återkommande problem, men det finns ofta lösningar på detta. Vissa föreningar flyttar ner dem i källaren medan andra bygger ett gårdshus för förvaring om den möjligheten finns.

Att renovera och inreda vindar är dynamiska projekt som kräver flexibilitet, uppfinningsrikedom och ett gott och noggrant hantverk. Det krävs också en stor erfarenhet för att kunna beräkna kostnader och skapa ett långsiktigt resultat gällande ekonomin.

Vad är det som påverkar råvindens värde?

Värdet på en råvind och vad bostadsrättsföreningen kan få för pris per kvadratmeter spelar på en mängd faktorer. Dels är det såklart storleken på råvinden, hur stor boarea man kan få ut samt takhöjden. Även läget och utsikten spelar stor för en råvind till salu och vad priset för den färdiga lägenheten sedan blir. Värdet beror också på fastighetsfunktionen samt krav på hiss och det är också det här som avgör planlösning samt hur stora vindslägenheterna kan bli.

Vi på SBT kan hjälpa er med idéer och tankar om vad ni kan göra med er råvind samt ta hand om hela processen i ett vindsprojekt från början till slut.

Vill ni boka ett förutsättningslöst möte för att se vad ni har för möjligheter?

Kontakta oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna!