Att förädla råvinden

En bostadsrättsförening med en råvind har många möjligheter. Beroende på förutsättningar så som potentiell boyta, hiss och takhöjd kan vi på SBT bygga och inreda exklusiva vindsvåningar i olika storlekar.

I projektet från råvind till vindsvåning tar vi ett helhetsperspektiv genom hela byggnationen, vilket är vår stora styrka. Innan det är klart för oss att skriva ett avtal har vi oftast en längre dialog, för att se vilka förutsättningar som finns och vad ni som bostadsrättsförening vill ha ut av projektet.

VARFÖR SKA MAN RENOVERA SIN RÅVIND?

Det finns många fördelar med att utnyttja ytan på vinden till annat än förråd. Genom en upplåtelse av vinden får ni som förening in en köpeskilling som kan användas till att betala av föreningens lån eller finansiera kommande renoveringar av exempelvis fasad, trapphus eller tak.

En annan fördel är att när vinden inreds är det någon som kommer betala in avgifter till föreningen och det blir dessutom fler lägenheter som är med och delar på fastighetens kostnader. På sikt kan det betyda att man kan minska avgifterna generellt i föreningen.

VILKA VÄGAR FINNS ATT GÅ?

Om ni som förening vill inreda er vind finns det några vägar att gå. Ett sätt är att ni först lägger ner kostnader på att inreda vinden och anlitar oss på SBT på entreprenad för att därefter sälja den. Här tar ni risken själva ifall kostnaderna skenar iväg eller om något händer med marknaden under byggtiden.

Ett annat sätt är att sälja vinden till oss, vilket minskar risken att er ekonomi ska drabbas avsevärt. Innan vi köper en råvind har vi en god dialog med er för att ni ska känna att vinden är i trygga händer. Vi tar ett helhetsgrepp i projektet och sköter allt från projektering och bygglov till byggnation och försäljning där vi har stor kunskap inom byggteknik och byggnation av vindslägenheter. Med vår erfarenhet skapar vi framgångsrika projekt där ni som beställare har en trygghet i att vi levererar med fokus på långsiktighet gällande byggprojektets resultat och ekonomi.

Har ni en råvind som ni vill renovera till vindslägenheter? Tveka inte att kontakta oss!

Kontakta oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna!